Helle TeamTramp

Konkurrence

Trampolinspring kan være sjov og leg - men det kan også være dyb alvor. Hvis man vil i konkurrence med andre springere ved Jydekop eller Dancup, må man træne seriøst med både svære spring og med den perfekte udførelse af springene. Det stiller store krav til både dig og din træner.
Og det er det, vi gerne vil hjælpe dig med. Trænerne har stor erfaring med konkurrencer og ved, hvordan man arbejder sig op på et højere niveau, og vi søger hele tiden nye udfordringer.
Træningen

Trampolinspring er en individuel sport, og derfor er træningen også individuel. Det er personlig kontakt mellem træneren og hver enkelt springer for at få den rigtige udvikling i gang. Vi arbejder ud fra princippet om "ansvar for egen læring". Springerne får opgaver, de selv skal arbejde med.Det er trænerens ansvar at følge op på opgaverne og hjælpe hver enkelt springer videre med næste skridt.
Der ligger en stor udfordring i at finde en metode til at få springeren til at overvinde sin frygt, når der skal læres noget nyt. Springerne er ikke ens, og træningsmetoderne derfor heller ikke. Derfor arbejder vi meget med springernes bevidsthed om, hvad det er, vi vil have dem til, og vi siger ofte til dem, at de skal tænke over, om det er noget, de tør. Når springeren så er mentalt klar, kan vi gå i gang, ikke før.
Fysik - motorik - balance

Al effektiv fysisk træning efterligner på en måde hverdagens bevægelser, som så overdrives i træningen, på den gode måde. . Ved bevægelse i trampolinspring udvikles balancen, grovmotorikken, benstyrken og rygmuskulaturen. Ti minutter på en trampolin svarer til mere end 40 minutters gåtur.
Loftsele.

Vi har fået monteret en loftlonge i hal 3. Til den har vi tre størrelser sele, så der er en sele, der passer til både de små og de store - og dem i midten...
Alle tre seler kan monteres i en twist-ring, så der kan laves saltospring med skruer under sikre forhold.
Og loftlongen kan bruges med snoretræk, hvor træneren holder fast i springeren via snorene - eller der kan monteres elastikker i snorene, så springeren selv kan styre, hvad der sker. Så strammes elastikkerne op, så springeren kun lige kan nå ned på trampolinen. Dermed sker der ikke noget, selv om springeren lander med hovedet ned mod trampolinen.

Soft måtte.

Vi har anskaffet en softmåtte til modtagning i trampolinen. Måtten er tyk og blød at lande i, og det giver ekstra tryghed for springeren i indøvelsen af nye spring.
Vore nyanskaffelse er en følge af springernes anstrengelser med at sælge julekalendere og til/fra kort i december måned. Derfor er det også springernes måtte, og vi skylder alle vore springere en stor tak for indsatsen.
På billedet herunder er My i gang med at øve forlæns salto i vores nye måtte.
Kontakt: Formand mobil 21458942
Email: tramp@helleteamtramp.dk
CVRnr. 37632929
Kontakt: Formand mobil 21458942
Email: tramp@helleteamtramp.dk
CVRnr. 37632929